Kocham śniadania!

Kocham śniadania!

Pancakes

Pancakes
Vegerun

Pancakes

Pancakes
Vegerun

Pancakes

Pancakes

Pancakes

Pancakes

wtorek, 28 czerwca 2016

Burgery z kaszy gryczanej i bobu

Gdy mam tylko troszkę więcej czasu staram się wykorzystywać to na gotowanie, pieczenie czy robienie zapraw. Moja kuchnia jest wypełniona zapachami , a szafki muszą być zawsze pełne zapasów po to by gdy najdzie mnie ochota móc coś przygotować. Wczoraj spontanicznie postanowiłam zrobić pieczone, zdrowe i przede wszystkim pyszne burgery. Do przygotowania użyłam:
- 100g kaszy gryczanej(1 woreczek)
- 500g bobu( obrać po ugotowaniu)
-sporą ilość świeżego koperku
- sól, pieprz

Wszystkie składniki zblendowałam na dość gładką masę. Uformowałam kotleciki, z tej masy wyszło mi ich 10sztuk. Układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nastawionego na 180stopni na ok 60minut. Podałam je z pieczona cukinią i kalafiorem oraz sosem zrobionym z jogurtu sojowego naturalnego, płatków drożdżowych i czarnej soli.

Polecam Wam eksperymentować w kuchni bo wtedy zawsze wychodzi coś smacznego:)



5 komentarzy:

  1. Kocham bób, jem go teraz codziennie kaszę gryczaną też u mnie w domu kupuje się na kilogramy, dosłownie.. zawsze idę z takim wielkim workiem do sklepu i proszę panią żeby wypala ile wlezie, więc ze składnikami nie będzie problemu;p wegańskie dania kocham gotować i próbować coraz to nowe rzeczy tworzyć, więc jak nic spróbuję;) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super!Burgery sa wyśmienite. Jadłam je na ciepło i na zimno:)Pozdrawiam również:)

      Usuń
  2. W wegańskich kotletach najlepsze jest to, że można użyć najróżniejszych składników a i tak są pyszne. Dzięki temu nigdy się nie znudzą ;) Świetny przepis. Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń