Kocham śniadania!

Kocham śniadania!

Pancakes

Pancakes
Vegerun

Pancakes

Pancakes
Vegerun

Pancakes

Pancakes

Pancakes

Pancakes

piątek, 10 czerwca 2016

Hummus ze szpinakiem

Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty na bazie strączków. Czsami kupuje gotowe hummusy, pasztety ale zawsze stwierdzam, że nic nie zastąpi domowego wyrobu. Dzis chcę Was zachęcić do przygotowania mojej wersji hummusu w kolorze zielonym. Możecie go wykorzystać zarówno jako dodatek do obiadu, kolacji lub podjadać bez wyrzutów sumienia w ciagu dnia..lub nocy:P
Co nam będzie potrzebne?
- ciecierzyca 400g namoczona na noc i ugotowana do miękkości
- pasta tahini-ok 3łyżki
- sól himalajska i troszkę czarnej
- spora garsć młodego szpinaku
- duża ilosć koperku
- woda z gotowania ciecierzycy( nadaje puszystości)

Wszystkie skladniki blendujemy na gładką masę, doprawiamy wg uznania.
Powiem szczerze, ze moja porcja hummusu znikneła bardzo szybko;)
Uwielbiam takie kombinacje. Wkrotce mam zamiar przygotować hummus z młodego bobu i groszku;)

Smacznego!!Udanego weekendu:) <3 p="">


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz