Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty na bazie strączków. Czsami kupuje gotowe hummusy, pasztety ale zawsze stwierdzam, że nic nie zastąpi domowego wyrobu. Dzis chcę Was zachęcić do przygotowania mojej wersji hummusu w kolorze zielonym. Możecie go wykorzystać zarówno jako dodatek do obiadu, kolacji lub podjadać bez wyrzutów sumienia w ciagu dnia..lub nocy:P
Co nam będzie potrzebne?
- ciecierzyca 400g namoczona na noc i ugotowana do miękkości
- pasta tahini-ok 3łyżki
- sól himalajska i troszkę czarnej
- spora garsć młodego szpinaku
- duża ilosć koperku
- woda z gotowania ciecierzycy( nadaje puszystości)
Wszystkie skladniki blendujemy na gładką masę, doprawiamy wg uznania.
Powiem szczerze, ze moja porcja hummusu znikneła bardzo szybko;)
Uwielbiam takie kombinacje. Wkrotce mam zamiar przygotować hummus z młodego bobu i groszku;)
Smacznego!!Udanego weekendu:) <3 p="">
3>
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz