Kocham śniadania!

Kocham śniadania!

Pancakes

Pancakes
Vegerun

Pancakes

Pancakes
Vegerun

Pancakes

Pancakes

Pancakes

Pancakes

czwartek, 28 lipca 2016

Ciecierzyca na chrupko

Witajcie! Czy Wy też tak jak ja uwielbiacie ciecierzycę i wszystko co z niej zrobione? Oprócz smaku można pokochać ją za wiele wartości jakie w sobie zawiera. Przede wszystkim mnóstwo białka i witamin. Najczęściej przyrządzamy z niej hummus oraz dania jednogarnkowe. Co jeszcze możemy z niej zrobić? Warto wymienić ciasta, kulki mocy czy chrupki o których chcę dziś więcej napisać.
Gdy zrobiłam je pierwszy raz wiedziałam, że zagoszczą u mnie na stałe:) Pyszne, szybkie i wartościowe!!Czego chcieć więcej?
Jak zrobić taką przekąskę?
Wystarczy ugotowaną( lub gotową z puszki, słoika) ciecierzycę doprawić przyprawami i tu mamy do wyboru to co lubimy. Ja najczęściej używam kakao, cynamon i macę lub wytrawnie, paprykę wędzoną, płatki drożdżowe i pieprz. Wszystko należy wymieszać i wyłożyć na blaszkę do pieczenia   ( wyłożoną papierem do pieczenia). Pieczemy ok 40minut w 180stopniach czasami mieszając i pilnując by chrupki się nie przypalały. Gotowe!
Smacznego!!!




3 komentarze:

  1. Uwielbiam ciecierzycę, ale ten sposób podania jakoś nie przypadł mi do gustu. Może powinnam spróbować jeszcze raz ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie:) może zmień przyprawy? Ja chyba najbardziej lubię ta na słodko:)

      Usuń
  2. Aż niemożliwe, że jeszcze nie próbowałam! Koniecznie muszę się skusić :D

    OdpowiedzUsuń